Wie zijn de personen achter Xplore SUP……

Bianca en Wouter Xplore SUP
Wie zijn wij?

Wij zijn Bianca en Wouter, 32 jaar, en allebei sinds 2011 een passie voor Stand Up Paddle. Vanwege onze studie in Leeuwarden woonden wij in Workum. Hier kwamen wij voor het eerst in aanraking met Stand Up Paddle. Tijdens de SUP elfstedentocht waren wij vrijwilligers. In 2012 hebben wij onze eigen SUP boards gekocht en vele tochtjes gemaakt over de Friese wateren.

In 2013 hebben wij besloten om terug te verhuizen naar het vertrouwde Brabant. Wij kwamen erachter dat Stand Up Paddle nog helemaal niet leefde in Brabant. Om de Brabanders op een SUP board te krijgen is het idee ontstaan om een eigen SUP school op te richten.

 

In 2015 zijn wij gestart met de SUP school XPLORE SUP. We zijn een klein bedrijf met 2 SUP instructeurs die graag hun passie willen delen. Vanwege het seizoenswerk zijn wij genoodzaakt om naast onze passie ook voor een baas te werken. Hierdoor zijn wij niet elke dag geopend. 

 

Ervaring:Wouter tijden SUP wedstrijd Ijburg

Wouter doet sinds 2013 mee aan de Nederlands Kampioenschappen. Hierbij wordt hij gesponsord door BluePlanet. In 2017 is hij als 6de geĆ«indigd in het klassement. Ook dit jaar strijd hij weer mee in de competitie. Dus sta er niet raar van te kijken als hij tijdens een clinic/ tourtocht in een rap tempo door de groep beweegt. Hij ziet namelijk alles als training.
Wouter is het liefst te vinden op open water. In 2013 is hij het ijsselmeer overgestoken op een SUP board. Maar ook de Biesbosch vind hij fantastisch. Zolang hij maar op het water is.
In 2016 heeft Wouter de opleiding tot SUP instructeur via het watersportverbond succesvol afgerond. Dus bij SUP instructeur Wouter bent u in goede handen!Bianca SUP Galderse Meren

Bianca staat ook regelmatig op het water maar is meer actief achter de schermen. Ze heeft in 2015 mee gedaan aan de NK in Leeuwarden. Maar ze kwam erachter dat ze geen race ambities heeft. Het liefst is zij in de Biesbosch te vinden waar zij rustig van de natuur kan genieten. Maar onderschat deze dame niet want tijdens een clinic kan zij ook prima laten zien hoe het moet. 

 

Mobiele SUP school:

Wij hebben ervoor gekozen om een mobiele SUP school te worden. Dit wil zeggen dat wij geen vaste locatie hebben. Wij hebben hiervoor gekozen zodat we op meerdere locaties clinics en tourtochten kunnen geven. De Galderse Meren is een ideale locatie om clinics te geven. Breda en de Brabantse Biesbosch zijn weer ideale plekken voor tourtochten.

 

Onze instelling:

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten op een verantwoorde manier leren SUPPEN. Daarom geven wij lessen en tourtochten onder begeleiding van een SUP instructeur. SUPPEN ziet er voor de meeste mensen heel simpel uit, maar als je jezelf de verkeerde techniek aanleert dan kan dit consequenties hebben voor je lichaam.
Daarbij vinden wij veiligheid erg belangrijk. Hoe ga je om met stromingen, wind en onverwachtse problemen onderweg? Tijdens clinics en tourtochten gebruiken wij een leash en drijfvesten en geven uitleg over veiligheidsmaatregelen. 
Mocht u interesse hebben om eigen SUP materiaal aan te schaffen dan geven wij u ook advies over materiaal en onderhoud.

 
Mambo de Stand Up Paddle hond
Meet Dr. Mambo:

Sommige van jullie zullen Mambo ook tegen gaan komen tijdens onze SUP activiteiten. Mambo is van puppy af aan al gewend om mee te gaan en wordt boos als we hem niet meenemen. Tijdens clinics kan Mambo niet mee maar tijdens tourtochten zal Mambo regelmatig aanwezig zijn.