Wie zijn de personen achter Xplore SUP……

Wij zijn Bianca en Wouter, 36 jaar, en allebei sinds 2011 een passie voor Stand Up Paddle. Vanwege onze studie in Leeuwarden woonden wij in Workum. Hier kwamen wij voor het eerst in aanraking met Stand Up Paddle. Tijdens de SUP elfstedentocht waren wij vrijwilligers. In 2012 hebben wij onze eigen SUP boards gekocht en vele tochtjes gemaakt over de Friese wateren.

In 2013 hebben wij besloten om terug te verhuizen naar het vertrouwde Brabant. Wij kwamen erachter dat Stand Up Paddle nog helemaal niet leefde in Brabant. Om de Brabanders op een SUP board te krijgen is het idee ontstaan om een eigen SUP school op te richten.

In 2015 zijn wij gestart met de SUP school XPLORE SUP. We zijn een klein bedrijf met 2 SUP instructeurs die graag hun passie willen delen. Vanwege het seizoenswerk zijn wij genoodzaakt om naast onze passie ook in loondienst te werken. Hierdoor zijn wij niet elke dag geopend.

Ervaring

Wouter SUP wedstrijd Ijburg

Wouter heeft van 2013 tot 2018 mee gedaan aan de Nederlands Kampioenschappen. Sinds 2019 heeft hij besloten om niet meer deel te nemen aan de wedstrijden. Hij gaat zich meer richten op persoonlijke uitdagingen en zich focussen om zijn passie en kennis met zoveel mogelijk mensen te delen.
In 2016 heeft Wouter de opleiding tot SUP instructeur via het watersportverbond succesvol afgerond. Tijdens de clinics brengt hij op een zeer enthousiaste manier zijn kennis over. Dus bij SUP instructeur Wouter bent u in goede handen!

Bianca staat ook regelmatig op het water maar is meer actief achter de schermen. Het liefst is zij in de Biesbosch te vinden waar zij rustig van de natuur kan genieten. Tijdens de tourtocht door de Biesbosch kan zij alles vertellen over de omgeving en de natuur.
Daarnaast geeft Bianca de honden les. Bianca heeft een MBO en HBO diploma in de dierensector. Hierdoor zal zij de clinic op een verantwoorde manier kunnen geven.


Mobiele SUP school:

Wij hebben ervoor gekozen om een mobiele SUP school te worden. Dit wil zeggen dat wij geen vaste locatie hebben. Hierdoor zijn wij niet elke dag op alle locaties aanwezig. Wij hebben hiervoor gekozen zodat we op meerdere locaties clinics en tourtochten kunnen geven. De lessen gegeven we liever op plekken met zo min mogelijk boot verkeer zoals bij de Galderse Meren en Turfvaart in Etten-Leur. De Brabantse Biesbosch is weer een ideale plek voor tourtochten.

 
Onze instelling:

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten op een verantwoorde manier leren SUPPEN. Daarom geven wij lessen en tourtochten onder begeleiding van een SUP instructeur. SUPPEN ziet er voor de meeste mensen heel simpel uit, maar als je jezelf de verkeerde techniek aanleert dan kan dit consequenties hebben voor je lichaam.
Daarbij vinden wij veiligheid erg belangrijk. Hoe ga je om met stromingen, wind en onverwachtse problemen onderweg? Tijdens clinics en tourtochten gebruiken wij een leash en drijfvesten en geven uitleg over veiligheidsmaatregelen.
Mocht u interesse hebben om eigen SUP materiaal aan te schaffen dan geven wij u ook advies over materiaal en onderhoud.